Historia jonë

Në vitin 2017, Volt filloi si mishërim i tingullit pan-Europian në një Europë që po ndahet ngadalë. Volt që atëherë ka qenë aktiv në më shumë se tridhjetë vende me anëtarësim në rritje të shpejtë në secilin departament. Disa ekipe kanë arritur të krijojnë Volter të zgjedhur. Nga Parlamenti Europian në bashki, sepse mendimi Europian mund të bëhet edhe në nivel lokal.

2016

Është mesi i verës dhe Brexit është tema e nxehtë në Europë. Një bashkim i bashkuar nuk duket të jetë aq i dukshëm sa më parë. Si përgjigje, Colombe Cahen-Salvador, Andrea Venzon dhe Damian Boeselager (një francez, një italian dhe një gjerman) mblidhen së bashku për të shprehur kundërshtimin e tyre ndaj zhvillimeve të fundit dhe për të mbrojtur një energji të re progresive brenda Europës.

29 mars 2017

Mbretëria e Bashkuar zyrtarisht tregon synimin e saj për t'u tërhequr nga Bashkimi Europian duke nënshkruar nenin 50. Bashkëpunimi europian bën dy hapa prapa, por në anën tjetër të Oqeanit Atlantik, Colombe, Andrea dhe Damian bëjnë një hap përpara; themelohet partia politike. Energjia e re që të tre duan të thithin në Europë pasqyrohet në emrin 'Volt'. Themeluesit e partisë iu drejtuan lidhjeve të tyre europiane për të bashkuar forcat dhe për të krijuar degët e para të Voltit. Dhe me sukses, sepse jo shumë më vonë Volt mund të gjendet në vende të ndryshme. Partia lindi me një sërë vlerash të përbashkëta dhe një koleksion praktikash më të mira.

Shtator 2020

Volt Shqipëri u nis nga shqiptarë dhe ndërkombëtarë me zemër për vendin. Ne kemi ëndërruar anëtarësimin në BE që nga rënia e komunizmit, si i tillë është e natyrshme që mesazhi Volt të pranohet kaq mirë në vendin tonë.